fbpx
IhanaElo

Mitä hyvinvointiohjaajan koulutus sisältää?

IhanaElo hyvinvointiohjaajan koulutus

  • Hyvinvointiviikonlopun, jossa pääset hengähtämään hetkeksi ja hemmottelemaan itseäsi. Samalla tapaat muut ohjaajakoulutukseen osallistuvat. Aloitamme viikonlopun aikana valmentamisen välineisiin tutustumisen. Voit tutustua jo ohjelmaan: Ohjelma ohjaajakoulutuksen viikonloppuun
  • Ohjaajakoulutuksessa käyt itse läpi myöhemmin myyntiisi tulevan verkkovalmennuksen. Aloitamme alkukartoituslomakkeiden täyttämisellä ja etenemme viikko kerrallaan hyvinvoinnin askelmia. Saat henkilökohtaisen IhanaElo®-ohjaajan koko matkan ajaksi.
  • Verkkovalmennuksen sisältämien luentojen lisäksi ohjaajakoulutuksessa menemme joka viikko syvemmälle käsiteltävään aiheeseen. Tämän lisäksi aloitamme ja päätämme moduuleihin, jotka tukevat asiakaspalvelu-, myynti-, markkinointi- ja taloustaitojasi

Digitaalisessa oppimisympäristössä oleva osuus ohjaajakoulutusta jakautuu kuuteen moduuliin:

  1. Oman hyvinvoinnin merkitys yrittäjälle ja ohjaajana toimiminen, asiakaspalvelulla on merkitystä (2 vkoa)
  2. Ravinto ja painonhallinta (4 vkoa)
  3. Liikunta ja arkiaktiivisuus (4 vkoa)
  4. Uni ja palautuminen (4 vkoa)
  5. Elämänhallinta Elämän sallinta (4 vkoa)
  6. Hyvinvointipalveluiden myynti ja markkinointi kannattavaksi liiketoiminnaksi (2 vkoa)

Mitä tarkoittaa, että sisältö on juuri sopivan laaja ja tarkasti pureksittu?

Olen koonnut sekä luentomateriaalin, harjoitukset että lomakkeiston siten, että tiedon ja taidon määrä tulisi kurssin käytyä olla sinulle sopivan laaja ja konkreettinen ohjaamisen aloittamiseen itsenäisesti. Materiaali pohjautuu tieteellisesti tutkittuun aineistoon ja yleisesti hyväksyttyihin suosituksiin eli sopii jokaiselle perusterveelle, mutta elämänmuutokseen tähtäävälle yksilölle. Seuraavassa vielä vielä vähän syvempi sisällöllinen esittely moduuleittain:

Moduuli 1: Oma hyvinvointi ja ohjaajana toimiminen sekä asiakaspalvelu

Ihminen on upea kokonaisuus ja hyvinvoinnin löytäminen mieletön tutkimusmatka. Pysähdy itsesi äärelle – olet arvokas juuri sellaisena kuin olet. Sinun hyvinvointisi on keskeisin yrittäjyytesi ja IhanaElo®-ohjaajana toimimisen työväline.

Ensimmäisen moduulin aikana pohdimme oman hyvinvoinnin merkitystä yrittäjälle ja ohjaajana toimimiselle. Kaikki meistä ymmärtävät, miten tärkeästä asiasta on kyse. Asetatko silti aina muut etusijalle ja venyt oman hyvinvointisi kustannuksella? Kun voit itse paremmin, se säteilee myös ympäristöösi. Läheistesi lisäksi muutoksen huomaavat asiakkaasi, jotka haluavat kukoistuksen elementtejä omaan elämäänsä.

Asiakaspalvelun luennolla kohtaamme asiakkaan. Jokainen kohtaaminen on ainutlaatuinen – pohditaan, miten tehdä kohtaamisesta ikimuistoinen ja elämänmuutoksen kannalta ratkaiseva.

Moduuli 2: Ravinto ja painonhallinta

Hyvä terveys, energiataso ja tuottavuus ei ole mahdollista ilman terveyttä tukevaa ruokavaliota. Painonhallinnan kannalta on olennaisinta, että syö säännöllisesti, kasvispainotteisesti, unohtamatta proteiinien ja hyvien rasvojen merkitystä.

Hyvinvoinnin ja jaksamisen perusta on ruokailun säännöllisyys ja ruokarytmin löytäminen näytteleekin keskeistä roolia seuraavan neljän viikon aikana. Samalla pohdimme mitä ja miksi tulisi syödä – toisaalta mitä ja miksi jättää syömättä tai ainakin rajoittaa. Poimimme esiin niitä kaikkein olennaisimpia asioita, jotta varmistamme tapojen juurtumisen jokapäiväiseen elämään. Toisaalta perehdymme ravintosisällön vaikutuksiin mm. sairauksien ja hormonien kautta syvällisemmin. Tavoitteena on löytää jokaiselle juuri itseä motivoiva ja sitouttava asia kestävään muutokseen. Mikä se on sinulle? Vatsan toiminnan tasapaino, jotta mielikin pysyy virkeänä? Tyypin 2 diabeteksen ehkäisy, jotta saan nauttia täysipainoisesti läheisteni ja vielä lastenlastenkin kanssa touhuamisesta? Selluliitin vähentäminen, jotta tunnen itseni kauniimmaksi ja itsetuntoni kohoaa? Toivottavasti löydät omasi – tavoitteesi ohjaa sinua eteenpäin oikeaan suuntaan.

Aloitamme moduulin loppuasiakkaalle myymäsi verkkovalmennuksen luennolla. Luentoon on poimittu aiheita, jotka avaavat seuraavien viikkojen aikana viikkotehtävien kautta läpikäytäviä hyvinvoinnin elementtejä. Tämän luennon lisäksi ohjaajakoulutus sisältää syventävän luennon jokaisen viikon aihepiiristä.

Moduuli 3: Liikunta ja arkiaktiivisuus

Liikunta on lääkettä ja istuminen tappaa. Jos ravinnolla on huikea merkitys hyvinvointisi ja terveytesi kannalta, niin on liikkumattomuudella ja paljolla istumisellakin. Liikkeelle lähtö ja pienikin aktiivisuus pitävät mielen ja kehon virkeämpänä sekä samalla ennaltaehkäisee niin fyysisistä kuin henkistäkin sairastumista.

Istumisen vähentäminen ja seisoen tehtävien askareiden lisääminen ehkäisee lihomista ja edistää painonhallintaa tehokkaammin kuin liikuntaharjoittelu! Lähdemmekin liikkeelle arkiaktiivisuuden lisäämisestä, joka on kaikkein tärkein elementti hyvinvointisi kannalta. Myöhemmin perehdymme myös liikuntasuosituksiin laajemmin. Lihaskunnon ja liikehallinnan merkitys unohtuu usein ja on avainasemassa toimintakyvyn säilyttämiseksi. Toivottavasti löydät tulevien viikkojen aikana aktiivisuutta arkeesi ja iloa liikkumiseesi. Onko lempiharrastuksesi jäänyt kiireen alle ja löydettävissä uudelleen? Nautitko luonnosta ja linnunlaulusta, mutta et muista milloin olisit aidosti kuullut lintujen laulavan? Aktiivisuus tuo eloon ihanuutta – kokeilethan!

Aloitamme moduulin jälleen loppuasiakkaalle myymäsi verkkovalmennuksen luennolla. Luentoon on poimittu aiheita, jotka avaavat seuraavien viikkojen aikana viikkotehtävien kautta läpikäytäviä hyvinvoinnin elementtejä. Tämän luennon lisäksi ohjaajakoulutus sisältää syventävän luennon jokaisesta viikon aihepiiristä.

Moduuli 4: Uni ja palautuminen

Nukutko joskus huonosti? Ei hätää – tilapäinen unettomuus kuuluu tavanomaiseen elämään. Jos heräät aamulla virkeänä ja koet elämänlaatusi hyväksi, kyseessä ei ole sairauden asteinen, välttämättä hoitoa edellyttävä unettomuus. Tilapäisen unettomuuden ensisijainen hoito on lääkkeetön. Keskeisiä asioita ovat tukeminen, taustalla olevien syiden ja laukaisevien tekijöiden etsiminen ja käsitteleminen sekä ohjaus omatoimiseen unen huoltoon. Seuraavien viikkojen aikana pohdimmekin, miten voimme IhanaElo®-ohjaajina olla tässä suureksi avuksi.

Ravinto ja liikunta samoin kuin muu palautuminen vaikuttavat myös uneen. Läpikäymme näiden elementtien vaikutuksia toisiinsa ja tutustumme erilaisiin palautumisen tapoihin. Kokeile, tunnustele, etsi itsellesi sopivin tapa rentoutua juuri tänään ja kerää vinkit mukaan asiakkaasi tukemiseen.

Miten viikoittainen läsnäoloharjoitus on vaikuttanut elämääsi? Auttavatko läsnäoloharjoitukset palautumaan kiireen keskellä? Oletko huomannut liikunnasta olevan apua henkiseen rentoutumiseen? Vai onko sinun juttusi iltatee ja hyvä musiikki? Vaihtoehtojen määrä on valtava – onneksi, koska olemme myös tässä kohtaa yksilöllisiä!

Aloitamme moduulin jälleen loppuasiakkaalle myymäsi verkkovalmennuksen luennolla. Luentoon on poimittu aiheita, jotka avaavat seuraavien viikkojen aikana viikkotehtävien kautta läpikäytäviä hyvinvoinnin elementtejä. Tämän luennon lisäksi ohjaajakoulutus sisältää syventävän luennon jokaisen viikon aihepiiristä.

Moduuli 5: Elämänhallinta Elämän sallinta

Oletko onnellinen? Mikä tekee sinut onnelliseksi ja saa sinut kukoistamaan? Mitä onnellisuus sinulle tarkoittaa?

Hyvinvointi ja sen kokeminen on meille jokaiselle eri asia. Silti meille kaikille on yhteistä, että olemme onnellisempia toimiessamme omien arvojemme mukaisesti, omia vahvuuksiamme hyödyntäen ja meille tärkeitä ihmissuhteita vaalien. Jokainen meistä haluaa kokea elämänsä merkitykselliseksi ja saavuttaa omia tavoitteita eli saada aikaan.

Olemme rakentaneet vahvaa perustaa hyvinvoinnille ravinnon, aktiivisuuden ja palautumisen kautta – näitä voisi yhteisellä nimittäjällä kutsua elinvoimaisuuden varmistajiksi. Tälle perustalle on hyvä rakentaa elämän positiivisia hetkiä itselle tärkeimpien asioiden ja ihmisten parissa, itseen myötätuntoisesti suhtautuen.

Oman unelmaelämän saavuttaminen vaatii myös ratkaisuja ja päätöksentekoa, joka on välillä valtavan vaikeaa. Harjoittelemme yhdessä etsimään myötätuntoisesti ratkaisuja elämäämme, luomaan toimintasuunnitelmia ja askeltamaan määrätietoisesti eteenpäin – mitä ikinä se sinulle sitten tarkoittaakaan. Usko unelmiisi – on olemassa riski, että ne toteutuvat!

Aloitamme moduulin jälleen loppuasiakkaalle myymäsi verkkovalmennuksen luennolla. Luentoon on poimittu aiheita, jotka avaavat seuraavien viikkojen aikana viikkotehtävien kautta läpikäytäviä hyvinvoinnin elementtejä. Tämän luennon lisäksi ohjaajakoulutus sisältää syventävän luennon jokaisen viikon aihepiiristä.

Moduuli 6: Hyvinvointipalveluiden myynti ja markkinointi kannattavaksi liiketoiminnaksi

Olet valmistumassa IhanaElo®-ohjaajaksi. Matkasi oman hyvinvointisi äärellä on ollut ainutlaatuinen. Samalla olet kerännyt tietoa ja taitoa ohjaajana toimimisen aloittamiseksi, mutta missä ovat asiakkaat? Pysähdytään liiketoimintasuunnitelmasi äärelle. Ketä asiakkaasi ovat? Miten heidät tavoitat kertoaksesi itsestäsi ja tarjoamistasi palveluista? Miksi he ostaisivat hyvinvointiohjaajan palveluita juuri sinulta? Mikä vaikuttaa ostopäätökseen? Miten hinnoittelet, jotta liiketoimintasi on myös kannattavaa?

Miten kauan ohjaajakoulutus kestää?

Edellä on kuvattu ohjaajakoulutuksen kuuden moduulin sisältö ja kesto. Koulutus kestää viikkomoduulien osalta kokonaisuudessaan 20 viikkoa eli noin viisi kuukautta. Tämän lisäksi valmistuminen edellyttää ohjaajakoulutuksen tehtävien hyväksyttyä suorittamista. Tavoite on, että kaikki valmistuvat ohjaajiksi kuudessa kuukaudessa.

Aikataulu on sovittavissa myös YKSILÖLLISESTI, jos elämäntilanteesi sitä vaatii. Ole vain yhdeydessä alisa@ihanaelo.fi ja jutellaan sinulle sopivasta rakenteesta.

Lisää hyvinvointiohjaajan koulutuksesta: Hyvinvointiohjaajan koulutus ja mukaan lähteneistä kumppaneista

IhanaElo-ohjaajan logo