Kyllä otti aivoon – BrainID auttoi eteenpäin

IhanaElo_hyvinvoiva_mieli

Torstaina otin vihdoin aivot narikasta ja lähdin kokeilemaan, mitä liikkuminen, rentoutuminen, tanssiminen, pelaaminen ja nauraminen tekee aivoilleni. Olimme ystävien kanssa Heurekan Aivot narikasta! -näyttelyssä tekemässä yhdessä hyvää aivoillemme. Yhdessä onkin yksi avainsanoista – vuorovaikutus toisten ihmisten kanssa on aivojen kehityksen kannalta erityisen tärkeää.

Aivot ovat sinkoilleet elämääni viime viikkoina joka suunnasta. Ensin otti aivoon, kun aivot oli jotenkin kohmeessa. Luitkin ehkä blogini Kuuletko minua – en meinaa jaksaa? Sitten olen hämmentyneenä seurannut, miten aivojen hyvinvointi on esiintynyt seminaareissa, kirjoissa, somessa ja yhteistyökeskusteluissa. Vai onko tässä sittenkin kyse vain siitä samasta ilmiöstä kuin raskaana ollessaan, kun hämmentyy kaikkialla työnnettävistä lastenvaunuista? Ehkä olen herkistynyt aivoille?

On ne aivot kyllä oikeasti ihan huikean kiehtovat! Sijaitseeko fyysisen kunnon sijaan todellinen hyvinvointi sittenkin aivoissa? Hoidamme lihaskuntoa, mutta osaammeko pitää huolta aivoistamme? Aivoista huolehditaan ihan samaan tapaan kuin koko hyvinvoinnista – syödään, liikutaan ja palaudutaan. Jotenkin aivojen kohdalla korostuu erityisesti herkkyys kuulla itseään, omia tunteita ja tuntemuksiaan sekä peilata niitä vuorovaikutuksessa muiden kanssa.

Heli Isomäki ja Nina Uusitalo sanovat Aivotaidot – käytä päätäsi paremmin -kirjassaan mainiosti:

Todellisuudessa tunteet ovat jatkuvasti läsnä kaikessa ajattelussa ja toiminnassa, halusi ihminen sitä tai ei. Niitä ei voi kytkeä pois päältä, ja siksi on huomattavasti “järkevämpää” oppia tulemaan toimeen tunteiden kanssa kuin kieltää ne. Tunteiden liian vähäinen huomioiminen ohjaa kadottamaan todelliset unelmat: hyvinvoinnin ja oman elämän hallinnan.

Järjen ja tunteen yhdistämisen taidon avulla voi toimia viisaasti, tarkastella asioita monista näkökulmista ja ottaa samaan aikaan huomioon sekä faktat että omat tuntemukset.

 

BrainID loi pohjaa uusille oivalluksille

Kun eräänä maanantaiaamuna istuin aamukahveilla tuttavani kanssa ja kuulin ehdotuksen lähteä tutustumaan BrainID:n toimintaan ja mennä aivojen qEEG-mittaukseen taisin purskahtaa ensin hämmentyneeseen nauruun. Miten nämä aivot vainoavatkaan minua? Innostuvana tyyppinä huomasin toki hetken päästä merkkaavani kalenteriin sopivaa mittausaikaa ja hetkeä BrainMind Audit® -profiilini läpikäyntiin mentorin kanssa. Puristin käsijarrua tiukasti, kun kuulin mentorikoulutuksen alkavan seuraavalla viikolla – halusin aikaa miettiä, mahdollistaisiko tämä ihanaa eloa myös sinulle.

Perjantaina kävin mittauksessa ja seuraavana tiistaina tapasin BrainID® -mentorini palautekeskustelussa profiilini äärellä. Kohmeisilla aivoillani oli ollut vähän aikaa jo elpyä pahimmasta huiskeesta, mutten silti kokenut olevani parhaimmillani tai oikeastaan edes oma itseni – innostusta ja positiivista energiaa pursuavana. Tulos oli lohduttava. Aivojeni kokonaiskapasiteetti on tukenut jaksamistani ja aivojeni hyvinvointi on ihan ok. Avaavinta oli kuitenkin nähdä se piikki, mistä kuormitus todella johtuu. Kaksituntinen keskustelumme antoi ajatuksilleni alun, jonka pohjalta seuraavien viikkojen aikana on syntynyt valtava määrä oivalluksia omista toimintamalleistani ja niiden vaikutuksista elettyyn elämääni. Hienointa on se, että nyt ymmärrän enemmän, huomaan autopilotilla toimineet tilanteet ja minulla on mahdollisuus vaikuttaa!

Päätin luottaa intuitiiviseen päätöksentekoon, jonka taustalla muuten sanotaan olevan vahvaa tiedollista ja taidollista osaamista, ja löysin itseni kouluttautumassa mentoriksi. En millään voinut jättää tätä mahdollisuutta käyttämättä. Haluan antaa sinulle vaihtoehdon tutustua aivojesi hyvinvointiin todellisen tiedon – ei vain mutu-tuntuman kautta. Mittauksen jälkeisessä palautekeskustelussa lähdemme liikkeelle juuri sinun omasta tilanteestasi. Läpikäymme jämäkästi, mutta lempeästi profiilin sisällön sinun ajatuksiasi kuulostellen. Joskus faktat riittävät ainutlaatuisiin oivalluksiin – toisinaan rinnallakulkijan kanssa yhdessä pohtiminen saa aikaan ihmeitä. Sinulle jää valinta haluatko mukaan yksityishenkilönä tai olisiko teidän työyhteisössänne tarvetta laittaa aivot huoltoon.

Ihanaa eloa sinulle ja aivoillesi toivoen, Alisa

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *