fbpx

IhanaElo

Ihminen on upea kokonaisuus ja hyvinvoinnin löytäminen mieletön tutkimusmatka. Lähde mukaan!

Minun henkilökohtainen matkani hyvinvointiyrittäjäksi

Olen aina ollut intohimoinen liikkuja. Innokkuudella on pärjännyt pitkälle. Valmentaessani pieniä tennispelaajia, tuomaroidessa pesisotteluita tai osallistuessa pesiksen supertiimissä suurten liikuntatapahtumien järjestämiseen, on jäänyt muhimaan ajatus innostumisen tartuttamisesta myös muihin ihmisiin. Elämän askelmerkit ovat kuitenkin vieneet tekemään paljon muutakin. Olen saanut kerätä kokemuksia liiketoiminnasta, olla mukana viemässä läpi suuriakin muutoksia, toimia kymmenien upeiden ihmisten esimiehenä ja hyödyntää monipuolisesti taloushallinnon vahvaa osaamistani. Olen vakuuttunut, että näistä kokemuksista on minulle paljon hyötyä myös yrittäjänä ja valmentajana. Uskon, että voin jakaa osaamistani monella tapaa eteenpäin juuri sinun hyödyksesi.

Viime vuosina olen huomannut askel kerrallaan harrastusteni vievän kohti hyvinvoinnin ymmärtämisen syventämistä niin opiskelun kuin muunkin tekemisen kautta. Liikuntalääketieteen opinnot saivat koukutettua minut monipuolisuudellaan. Kyse ei ole missään tapauksessa vain huippu-urheilusta, vaan jokaisen meidän hyvinvoinnin lisäämisen työkaluista. Näkökulma on enemmänkin kansanterveydellinen eli liikunnan lisäksi muidenkin terveellisten elämäntapojen juurruttaminen meidän jokaisen arkeen.  Ihmisen fysiologian ja anatomian opiskelun lisäksi opinnot sisälsivät hyvin konkreettisia työkaluja kuntotestauksesta ruokapäiväkirjan analysointiin. Oman pohdinnan kautta syvensimme meitä kiehtovia osa-alueita ja tiiminä pääsimme testaamaan ja haastamaan opiskelukavereita.

Pelkkä liikunta ei takaa kenenkään hyvinvointia. Jos ei lepää, ei jaksa. Jos ei huolehdi kunnon ravinnosta, sairastuu. Oma sairastuminen ärtyneen suolen oireyhtymään, viimeisenä tikkinä antibioottikuuri tuplana, lisäsi jälleen vauhtia hyvinvoinnin tutkimusmatkalleni (tästä tuloksena myös ärtyvän suolen oireyhtymään keskittyvä IBS-hyvinvointivalmennus). Liikuntalääketieteen opinnoissa yritin etsiä jo ratkaisua siihen, millä keinoin jatkaa urheilua haihtumatta samalla savuna ilmaan tai pyörtymättä lenkillä metsän syleilyyn. Keräilin ja kokeilin kymmeniä loistavia välipaloja. Lisäilin syömistä aamiaisen ja lounaan väliin, iltapäivään ja iltapalalle, unohtamatta kahta kunnon lämmintä ateriaa ja päivän tärkeintä hetkeäni eli aamiaista.

Tiedonjanoni ravinnon osalta vei minut PT Nutrition Coach –kurssille. Englanninkieli toi oman haasteensa, kun sanasto ei ollut ennestään tuttua. Kiittelin moneen kertaan liikuntalääketieteen opinnoista saamaani perustietoa ja käänsin hankalimpia pätkiä Google translatorilla ja vertailin sisältöä suomenkielisiin ihmisen fysiologian ja anatomian oppikirjoihini. Ravintovalmentajan opintojen avulla halusin ravinnon lisäksi välineitä muiden ihmisten ohjaamiseen askel kerrallaan kohti terveellisempiä elämäntapoja.

Liikunnan ja ravitsemuksen opiskelun rinnalla olen kerännyt kokemuksia niin naurujoogasta, TRE-stressinpurkumenetelmästä, akupainannasta, fyysisestä ja henkisestä ensiavusta kuin meditaatiostakin. Positiivisen psykologian ja ihmisten vahvuuksien pohdinnan kautta jäin miettimään olisiko kunkin yksilöllisten vahvuuksien löytäminen ja hyödyntäminen avain myös elämänhallinnan ja terveyttä edistävien muutosten toteuttamiseen? Totutut toimintamallit voivat joskus saada meidät hukkaamaan vahvuutemme – suosittelenkin www.viacharacter.org/www/Character-Strengths-Survey testiä ihan jokaiselle! Itse olen sekä itseni että tietojen osalta ikuinen opiskelija. Nykyisin olen myös TRE-ohjaaja ja BrainID® -mentor. Parhaillaan täydennän opintojani valmentamisen osalta ja harjoittelen ennen kaikkea pysähtymään ja palautumaan, vaikka positiivinen innostukseni meinaisi viedä mennessään.

Autan sinua mielelläni sinulle sopivin askelin mukaan tälle ihanan elon matkalle. Toivon, että tutustut niin ravintovalmennuksen kuin hyvinvointivalmennuksen kokonaisuuksiin. Ehkä haluat vielä enemmän ja lähdet mukaan IhanaElo-ohjaajakoulutukseen? Ihan jokaiselle suosittelen aikakin Hyvinvoiva keho -aloituskurssia ja pysähtymistä omien aivojen hyvinvoinnin äärelle. Kurssilta saa kotiin mukaan stressiä ja jännityksiä yksinkertaisen luonnollisesti purkavan menetelmän ja harjoittelua voi jatkaa itselle sopivalla tapaa. BrainMind Audit® -profiili kertoo sinulle havainnollisesti aivojesi hyvinvoinnista.

Muista, että nämä tuotteet luovat rungon. Toivon, että voimme yhdessä koota juuri sinun omien toiveittesi mukaisen tavan ja aikataulun etenemiselle. Ihminen on upea kokonaisuus ja hyvinvoinnin löytäminen mieletön tutkimusmatka ja mahdollisuus. Lähdetään yhteiselle matkalle ravinnon, liikunnan, työ- ja vapaa-ajan tai vaikka unen pariin. Mikä sinulle olisi juuri nyt tärkeintä?

Oletko sinäkin valmis muutokseen? Tee ilmainen muutosvalmiustesti – saat palautteen sähköpostiisi!

Terveisin Alisa Yli-Villamo 

Kurkkaa myös LinkedIn-profiilini tai ajatuksiani Twitterissä

Uutiskirjeen tilaus

Pidämme tietosi yksityisenä ja jaamme ne ainoastaan sähköpostipalvelun mahdollistavien kolmansien osapuolien kanssa. Lue tietosuojaselosteemme.