fbpx

Hyvinvoiva keho -kurssit

Kehon ja mielen hyvinvointi kietoutuvat toisiinsa. Tule mukaan rentoutumaan ja purkamaan kehon jännityksiä. TRE-menetelmä myös työhyvinvoinnin tukena!

Hyvinvoiva keho -kurssien tarkoituksena on oppia purkamaan stressiä ja syväjännityksiä sekä antaa valmiuksia käsitellä mm. työstressiä voimia ja vireyttä palauttavalla tavalla. Trauma Releasing Exercises (TRE) on yksinkertainen harjoitusmenetelmä, jolla voit helpottaa stressioireitasi ja edesauttaa kehosi rentoutumista syvistä jännitystiloista sekä edistää rasituksen jälkeistä palautumista. Harjoittelun tuloksena koetaan usein selkeitä, fyysistä hyvää oloa ja levollisuutta lisääviä vaikutuksia. TRE perustuu kehon luontaiseen kykyyn purkaa kehon jännitteitä, joista vapautuminen aktivoituu helppojen fyysisten liikkeiden avulla. Liikesarja saa aikaan kehossa harjoituksen aikana rentoutumisreaktion (tärinän/värinän), jonka kautta autonominen hermosto purkaa lihaksiston ja hermoston ylijännitystiloja.

Seuraava Hyvinvoiva keho -aloituskurssi su 7.4.2019 klo 17.00 – 20.00

Paikka: IhanaElo, Päivöläntie 25, Kerava 

Valmentajana: Alisa Yli-Villamo, ravinto- ja hyvinvointivalmentaja, sertifioitu TRE-ohjaaja 

Aloituskurssi: 79 eur (sis. alv) sisältäen ohjauksen ja harjoituksen lisäksi pienen välipalan. 

Aloituskurssin aikana opit:

  • TRE-stressinpurkuliikkeet sovitettuna omalle kehollesi
  • Käynnistämään lihasten vapinana tai tärinänä alkavan luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan kehollisen palautumismekanismin
 • TRE:n itsenäisen harjoittelun

Osta heti omasi

LAHJAKORTTI: Kaipaisiko läheisesi keinoja stressinhallintaan ja palautumiseen? Olisiko tämä juuri sopiva lahja hänelle ja ehkä yhteinen hetki teille? Saat ladattua verkkokaupasta ostoksen yhteydessä valmiin lahjakorttipohjan.

Kurssille mahtuu enintään 8 osallistujaa.

Kurssille on ennakkovaatimuksena normaali fyysinen ja psyykkinen terveydentila, joka sallii TRE-stressinpurkuliikkeiden tekemisen, liikunnan harrastamisen ja ryhmämuotoisen harjoittelun. TRE ei sovellu välittömästi leikkausten jälkeen, epilepsiaa sairastaville tai vaikeista psyykkisistä oireista kärsiville, eikä sen aloittamista suositella raskaana oleville. Lisätietoja saat kurssin ohjaajalta.

Varusteet: väljät liikuntaan sopivat vaatteet

Hyvinvoiva keho -aloituskurssi myös

Su 1.9.2019 klo 17 – 20 – IhanaElo, Päivöläntie 25, Kerava

Hyvinvoiva keho -aloituskurssi yksilövalmennuksena

Aloituskurssi: 119 eur (sis. alv) /2 tunnin tapaaminen

Seuraavat harjoituskerrat 89 eur (sis. alv) /1,5 tuntia

TRE-stressinpurkumenetelmä työhyvinvointisi tueksi

Pilotoimme koulutusta syksyn 2018 aikana – olethan yhteydessä alisa@ihanaelo.fi, jos aihe kiinnostaa teidän työyhteisöänne. Lisätietoa Hyvinvoiva keho

Hyvinvoiva keho -aloituskurssi ryhmävalmennuksena kokoamallesi ryhmälle

Paikka: IhanaElo, Päivöläntie 25, Kerava tai erikseen sovittava muu tila (mahdolliset vuokran aiheuttamat lisäkustannukset huomioidaan hinnoittelussa)

Aloituskurssi: 79 eur (sis. alv) /osallistuja /3 tuntia

Ryhmäkoko: 5 – 15 osallistujaa

Hyvinvoiva keho -yhteisharjoitukset

Ajankohta: Suunnitteilla. Ilmoita kiinnostuksesi info@ihanaelo.fi, niin huomioimme toiveesi aikataulutuksessa.

Paikka: IhanaElo, Päivöläntie 25, Kerava

Hinta: 125 eur /osallistuja /5 kertaa

Ryhmäkoko: 5 – 10 osallistujaa

Mindfulness auttaa rauhoittamaan päätä, mutta TRE purkaa stressiä kehosta. Mistä ihmeestä on siis kyse? Trauma Releasing Exercises eli TRE on yksinkertainen ja helposti omaksuttava itsehoitomenetelmä, jonka vaikutuksen ilmenevät nopeasti. TRE rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin ja traumaattisten kokemusten jännittämiä lihaksia. Menetelmässä käynnistetään lihasten vapinana tai tärinänä alkava luonnollinen ja nopeasti vaikuttava palautumismekanismi. Syvien lihasjännitysten vapautuessa kehossa herää luontainen pyrkimys kokonaisvaltaiseen eheytymiseen, jolloin kehon aistimukset, tunteet ja ajattelu jäsentyvät uudelleen yksilön omaksi tavaksi kokea itsensä ja olemisensa.  

Nykyhetken stressinhallinnan lisäksi menetelmää on käytetty menestyksekkäästi useissa eri maissa ja kulttuureissa perheiden ja laajempien sosiaalisten yhteisöjen kohtaamissa traumoissa kuten luonnonkatastrofialueilla ja pakolaisleireillä.

TRE-käyttäjät ovat kertoneet muun muassa näistä hyödyistä heille itselleen:

  • Vähemmän huolia ja ahdistusta
  • Vähemmän traumaperäisen stressihäiriön oireita
  • Enemmän energiaa ja kestävyyttä
  • Parantunut parisuhde
  • Vähemmän työstressiä
  • Parempi uni
  • Vähemmän lihas- ja selkäkipuja
  • Lisääntynyt notkeus
 • Parantunut impulssikontrolli ja tunteiden hallinta

Urheilijat voivat käyttää TRE-menetelmää osana kokonaisvaltaista kehonhuoltoa. Se rentouttaa lihaksia, poistaa syväjännityksiä ja rauhoittaa hermostoa.

Itse olen aivan koukussa tähän uuteen mahdollisuuteen purkaa stressiä ja lihasjännityksiä. Hallitsemme päiväämme niin paljon mielellä, että on aivan huikeaa saada käyttöön myös kehon luonnolliset keinot paremman olon löytämiseen. Ainoa hämmentävä asia on, miksei tätä keinoa tunneta paremmin ja opasteta jokaiselle meille työkaluksi itsestä huolehtimisen pakkiin. Toivottavasti minulla on mahdollisuus jakaa asiaa mahdollisimman monelle – tulethan mukaan kurssille!

IhanaElon-blogissa lisää aiheesta:

Tärisemällä irti kehoon kertyneestä stressistä

Kehoni vapautuva kieli – TRE ja tanssi

TRE henkisen hyvinvoinnin tukena