fbpx

Hyvinvoiva keho -kurssit

Kehon ja mielen hyvinvointi kietoutuvat toisiinsa. Tule mukaan rentoutumaan ja purkamaan kehon jännityksiä. TRE-menetelmä myös työhyvinvoinnin tukena – tulokset ovat vaikuttavia!

Hyvinvoiva keho -kurssien tarkoituksena on oppia purkamaan stressiä ja syväjännityksiä sekä antaa valmiuksia käsitellä mm. työstressiä voimia ja vireyttä palauttavalla tavalla. Tension Releasing Exercises (TRE) on yksinkertainen harjoitusmenetelmä, jolla voit helpottaa stressioireitasi ja edesauttaa kehosi rentoutumista syvistä jännitystiloista sekä edistää rasituksen jälkeistä palautumista.

Harjoittelun tuloksena koetaan usein selkeitä, fyysistä hyvää oloa ja levollisuutta lisääviä vaikutuksia. TRE perustuu kehon luontaiseen kykyyn purkaa kehon jännitteitä, joista vapautuminen aktivoituu helppojen fyysisten liikkeiden avulla. Liikesarja saa aikaan kehossa harjoituksen aikana rentoutumisreaktion (tärinän/värinän), jonka kautta autonominen hermosto purkaa lihaksiston ja hermoston ylijännitystiloja.


Seuraava Hyvinvoiva keho -aloituskurssi su 6.10.2019 klo 11-13.30

Paikka: Kehon ja mielen voima, Tinatie 5c, Helsinki

Ohjaajana: Alisa Yli-Villamo

Aloituskurssi: 110 eur (sis. alv) sisältäen ohjauksen ja harjoituksen lisäksi pienen välipalan.  

Aloituskurssin aikana opit:

 • TRE-stressinpurkuliikkeet sovitettuna omalle kehollesi
 • Käynnistämään lihasten vapinana tai tärinänä alkavan luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan kehollisen palautumismekanismin
 • TRE:n itsenäisen harjoittelun

Osta heti omasi

LAHJAKORTTI: Kaipaisiko läheisesi keinoja stressinhallintaan ja palautumiseen? Olisiko tämä juuri sopiva lahja hänelle ja ehkä yhteinen hetki teille? Hanki paikka verkkokaupasta ja toimitan sinulle lahjakorttipohjan kurssille.

Kurssille mahtuu enintään 7 osallistujaa.

Kurssille on ennakkovaatimuksena normaali fyysinen ja psyykkinen terveydentila, joka sallii TRE-stressinpurkuliikkeiden tekemisen, liikunnan harrastamisen ja ryhmämuotoisen harjoittelun. TRE ei sovellu välittömästi leikkausten jälkeen, epilepsiaa sairastaville tai vaikeista psyykkisistä oireista kärsiville, eikä sen aloittamista suositella raskaana oleville. Lisätietoja saat kurssin ohjaajalta.

Varusteet: väljät liikuntaan sopivat vaatteet


TRE-stressinpurkumenetelmä työhyvinvointisi tueksi

Lisätietoa työpaikoille toteutettavista kursseista ja Työsuojelurahaston kanssa toteutetusta hankkeesta Hyvinvoiva keho


Hyvinvoiva keho -aloituskurssi ryhmävalmennuksena kokoamallesi ryhmälle – nyt myös lapsille ja nuorille

Aikuiset

Aloituskurssi: 90 eur (sis. alv) /osallistuja /2,5 tuntia

Ryhmäkoko: 6 – 15 osallistujaa

Lataa tästä TRE-aloituskurssin esite Aikuiset, jota voit käyttää kootessasi omaa ryhmääsi.

Nuoret

Aloituskurssi: 75 eur (sis. alv) /osallistuja /2 tuntia

Ryhmäkoko: 5 – 7 osallistujaa

Lataa tästä TRE-aloituskurssin esite Nuoret, jota voit käyttää kootessasi omaa nuorten ryhmääsi.

Lapset

Aloituskurssi: 50 eur (sis. alv) /osallistuja /1 tunti

Ryhmäkoko: 4 – 6 osallistujaa

Paikka: Sinun tilasi. Varmistetaan tilan soveltuvuus kurssin järjestämiseen yhdessä. Voit myös pyytää tilaehdotuksen minulta.

Pyydä rohkeasti tarjous alisa@ihanaelo.fi tai soita 045 126 1100 /Alisa. Voit myös lähettää minulle yhteystietosi, niin olen sinuun pian yhteydessä.


Hyvinvoiva keho -aloituskurssi yksilövalmennuksena

Aloituskurssi: 175 eur (sis. alv) /2 tunnin tapaaminen


Mindfulness auttaa rauhoittamaan päätä, mutta TRE purkaa stressiä kehosta. Mistä ihmeestä on siis kyse? Tension Releasing Exercises eli TRE on yksinkertainen ja helposti omaksuttava itsehoitomenetelmä, jonka vaikutuksen ilmenevät nopeasti.

TRE rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin ja traumaattisten kokemusten jännittämiä lihaksia. Menetelmässä käynnistetään lihasten vapinana tai tärinänä alkava luonnollinen ja nopeasti vaikuttava palautumismekanismi. Syvien lihasjännitysten vapautuessa kehossa herää luontainen pyrkimys kokonaisvaltaiseen eheytymiseen, jolloin kehon aistimukset, tunteet ja ajattelu jäsentyvät uudelleen yksilön omaksi tavaksi kokea itsensä ja olemisensa.  

Nykyhetken stressinhallinnan lisäksi menetelmää on käytetty menestyksekkäästi useissa eri maissa ja kulttuureissa perheiden ja laajempien sosiaalisten yhteisöjen kohtaamissa traumoissa kuten luonnonkatastrofialueilla ja pakolaisleireillä.

TRE-käyttäjät ovat kertoneet muun muassa näistä hyödyistä heille itselleen:

 • Vähemmän huolia ja ahdistusta
 • Vähemmän traumaperäisen stressihäiriön oireita
 • Enemmän energiaa ja kestävyyttä
 • Parantunut parisuhde
 • Vähemmän työstressiä
 • Parempi uni
 • Vähemmän lihas- ja selkäkipuja
 • Lisääntynyt notkeus
 • Parantunut impulssikontrolli ja tunteiden hallinta

Urheilijat voivat käyttää TRE-menetelmää osana kokonaisvaltaista kehonhuoltoa. Se rentouttaa lihaksia, poistaa syväjännityksiä ja rauhoittaa hermostoa.

Itse olen aivan koukussa tähän uuteen mahdollisuuteen purkaa stressiä ja lihasjännityksiä. Hallitsemme päiväämme niin paljon mielellä, että on aivan huikeaa saada käyttöön myös kehon luonnolliset keinot paremman olon löytämiseen. Ainoa hämmentävä asia on, miksei tätä keinoa tunneta paremmin ja opasteta jokaiselle meille työkaluksi itsestä huolehtimisen pakkiin. Toivottavasti minulla on mahdollisuus jakaa asiaa mahdollisimman monelle – tulethan mukaan kurssille!

IhanaElon-blogissa lisää aiheesta:

TRE – tärinä purkaa stressiä

Tärisemällä irti kehoon kertyneestä stressistä

Kehoni vapautuva kieli – TRE ja tanssi

TRE henkisen hyvinvoinnin tukena

TRE-tärinä rentouttaa lapsia ja nuoria

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi