fbpx

Hyvinvoiva keho

TRE-stressinpurkumenetelmä työhyvinvoinnin tueksi

Hyvinvoiva kehosi osaa vapautua stressistä!

TRE-stressinpurkumenetelmä työhyvinvoinnin tueksi on ryhmämuotoinen koulutus, joka sisältää perusteellisen ohjauksen TRE-menetelmän itsenäiseen käyttöön omatoimisen stressin purkamisen ja rentoutumisen välineeksi.

TRE – Tension Releasing Exercises eli TRE-stressinpurku on yksinkertainen, nopeasti vaikuttava ja helposti omaksuttava menetelmä, joka aktivoi kehon oman mekanismin stressin purkamiseksi. TRE rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin ja traumaattisten kokemusten jännittämiä lihaksia. Menetelmässä käynnistetään lihasten vapinana tai tärinänä alkavan luonnollinen ja nopeasti vaikuttavan palautumismekanismi, josta on apua myös nykyhetken stressinhallinnassa. Syvien lihasjännitysten vapautuessa kehon aistimukset, tunteet ja ajattelu jäsentyvät uudelleen yksilön omaksi tavaksi kokea itsensä ja olemisensa.

TRE-stressinpurkumenetelmä työhyvinvoinnin tueksi koulutuksenne kattaa:

 • Aloituskurssin 3 tuntia, jonka aikana perehdytään TRE:n teoreettiseen taustaan ja harjoittelun perusteisiin.
 • Viidellä seuraavalla viikolla 1,5 tunnin mittaisen ryhmämuotoisen TRE-harjoituksen.
 • Erikseen sovittaessa kvalitatiivisen seurantamittauksen aloituskurssin ja viimeisen harjoituskerran yhteydessä. Jokaisen TRE-harjoituksen lopuksi käydään suullinen palautekeskustelu.
 • Ryhmäkoko 15 osallistujaa
 • Kokonaishinta 4 900 eur + alv eli 327 eur /osallistuja

Lisäoptiona: Viisi kertaa joka toinen viikko toteutettava ryhmämuotoinen TRE-harjoitus, mikäli ryhmäharjoittelua halutaan jatkaa koulutuksen jälkeen. 

TRE-aloituskurssi, kun aikaa on rajallisesti

 • Aloituskurssin 3 tuntia, jonka aikana perehdytään TRE:n teoreettiseen taustaan ja harjoittelun perusteisiin.
 • Ryhmäkoko 15 osallistujaa
 • Kokonaishinta 1 600 eur + alv eli 107 eur /osallistuja

Otathan yhteyttä alisa@ihanaelo.fi tai puhelimitse 045 126 1100 /Alisa ja sovitaan aloituksesta! Voit myös lähettää minulle yhteystietosi, niin olen sinuun pian yhteydessä.

TRE-käyttäjät ovat kertoneet muun muassa näistä hyödyistä heille itselleen:

 • Vähemmän huolia ja ahdistusta
 • Enemmän energiaa ja kestävyyttä
 • Vähemmän työstressiä
 • Parempi uni
 • Vähemmän lihas- ja selkäkipuja
Työsuojelurahasto logo

Olemme syksyn 2018 aikana toteuttaneet TRE-stressinpurkumenetelmä työhyvinvoinnin tukena -hankkeen yhteistyössä Työsuojelurahaston ja kolmen pilottiyrityksen Lassila & Tikanojan, Suomen Diakoniaopiston ja Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön kanssa. Tulokset ovat olleet vaikuttavia: 

Kehityshankkeella on mitatusti ollut voimaannuttava vaikutus siihen osallistuneille työntekijöille. TRE-stressinpurkumenetelmän harjoittaminen lisäsi hankkeeseen osallistuneiden työntekijöiden subjektiivista hyvinvointia, vähensi oireita ja ongelmia, paransi toimintakykyä ja sosiaalista vuorovaikutusta, ja vähensi riskiä itselle ja muille. Työntekijät kiittävät nopeutunutta palautumista, kasvanutta resilienssiä sekä kohentunutta kykyä purkaa jännitystä ja stressiä. Ymmärrys kehon merkityksestä stressin purkamisessa on selkiytynyt. Olosta on tullut tasaisempi ja rauhallisempi. Pitkään jatkuneet niska- ja selkäkivut ovat loppuneet.

Alisa on ohjaajana rauhallinen, kaikki osallistujat huomioiva. Harjoituksissa on mukava tunnelma. Suoritekeskeisyys unohtuu.

TRE-hankkeen pilottien logot

Lisää TRE-menetelmästä löydät Hyvinvoiva keho -kurssien yhteydestä ja TRE Finlandin sivustolta.

Piditkö lukemastasi? Klikkaa nappia ja jaa se ystävillesi