fbpx

Löydä oma tiesi paratiisiin

IhanaElo_löydä_tiesi_paratiisiin

Kuljetko elämäsi virrassa ilman suuntaa? Ajaudutko sinne, mihin matkasi tyrskyt, karikot ja tyvenet sinut vievät? Vai etsitkö onneasi seikkaillen, rajojasi kokeillen, etapilta seuraavalle hakeutuen? Missä on sinun onnesi? Miten löydät oman tiesi paratiisiin?

Missä on sinun paratiisisi?
IhanaElo_löydä_tiesi_paratiisiin
Etäisyys arkeen kirkastaa ajatuksia

Joskus oman elämän merkityksen ja tärkeimpien asioiden kirkastaminen helpottuu, kun ottaa etäisyyttä arkeen. Lähtee reissuun, lepää pois kiireen ja hengittelee rauhassa. Ajatukset saavat happea alleen ja intuitio mutustelee esiin oivalluksia.

Yhdellä ihanista sukellusmatkoistamme katselin paratiisimaista näkymää. Turkoosi meri, palmu- ja mangopuiden rivit, valkoinen hiekka ja vieno tuuli. Olenko tullut paratiisiin? Haluaisinko jäädä tänne? Olisinko täällä onnellinen? Pienen veneen keikuttaessa meitä turhan vauhdikkaasti päivää myöhemmin huomasin vannovani, että paratiisini on kotona. Siellä minun on hyvä olla – turvallista ja tasapainoista. Oivallus toi hyvän olon tunteen koko kehoon ja sai hymyn huulilleni.

Toisinaan paratiisini on mökillä hiljaisuuden keskellä. Toisinaan jossakin ainutlaatuisessa pienessä hetkessä, jossa olen oivaltanut pysähtyä ihmettelemään ja havainnoimaan ympäristön moninaisuutta ja sen herättämiä tuntemuksia. Missä on sinun paratiisisi? Sulje hetkeksi silmäsi. Mitä näet ympärilläsi sinun paratiisissasi? Mitä värejä siellä on? Ketä muita on paikalla? Miltä kehossasi tuntuu? Onko jotakin, jota tarvitsisit sinne vielä lisää?

Onko paratiisi paikka vai sittenkin olotila?
Paratiisi on hetki, jossa on hyvä olla.

Riittävän kaukana kotoa oli mahdollisuus pysähtyä ajatuksiin uudelleen useana päivänä. Ehkä paratiisi ei sittenkään ole fyysinen paikka? Ehkä se on sittenkin olotila? Onko paratiisi siellä, missä on hyvä olla? Mikä saa sinut tuntemaan olosi hyväksi? Onko se työsi merkityksellisyys? Onko se yhteinen aika läheisten kanssa? Onko se ehkä kävelyretki luonnossa? Vai onko paratiisin löytäminen sittenkin sitä, että olet läsnä tässä ja nyt ja sinun on hyvä olla itsesi kanssa?

Elätkö elämääsi suorittaen, keräten elämyksiä, säntäillen ja etsien? Tiedätkö, mitä elämältäsi haluat? Mikä on sinulle kaikkein tärkeintä? Mitä haluaisit lisää ja mistä olisit valmis luopumaan? Tuntuuko välillä, että elämä junnaa paikallaan ja asiat kiertävät kehää? Kyllästyttääkö koko touhu ja peilistäkin katselevat nuupahtaneemmat kasvot kuin toivoisit? Kaipaatko jotakin muutosta, muttet oikein tiedä itsekään, mitä se olisi? Toivoisitko, että saisit apua oman elämäsi suunnan löytämiseen ja ihanampaan eloon? Joskus riittää keskusteluhetki ystävän kanssa. Toisinaan helpottaa maiseman vaihtaminen. Välillä todellinen pysähtyminen vaatii kunnon irtioton ja sparrausta ulkopuolisen silmin ja korvin.

Kun paketoi yhteen matkan upeaan ympäristöön, lempeän innostavat valmennushetket ja aikaa pysähtymiselle oman hyvinvoinnin äärelle, saa mahdollisuuden palata kotiin tulevaisuuteen uskoen ja täynnä oivalluksia omasta elämästä. Olisi ainutlaatuista saada jakaa tämä matka kanssasi. Tulethan mukaamme syksyn Italian matkalle ja sitä ennen ilmaiseen webinaariin kuulemaan ajatuksia hyvinvoinnista.

Ihanaa Eloa Italiassa -hyvinvointimatka toteutuu 19. – 23.9.2019  Ihastu ja varaa paikkasi viimeistään 10.2.2019

Ilmainen webinaari Ihanaa eloa elämääsi ja unelmamatka Italiaan! 23.1.2019 klo 18 IhanaElon Youtube-kanavalla. Siirry kanavalle ja tule mukaan – webinaari on avoin kaikille eli ilmoittautumista ei tarvita. Klikkaa itsesi IhanaElon Youtube-kanavalle

Tai valitse itsellesi lyhyempi irtiotto arjesta – yksikin vuorokausi tai viikonloppu voi tehdä ihmeitä! Alennetut kampanjahinnat voimassa viimeistä päivää su 13.1.2019! Kaikista ostoksistasi saat ladattua lahjakortin läheisellesi!  Osta heti omasi

Ihanaa eloa sinulle, Alisa

3 helppoa askelta ekologisempaan ruokailuun

IhanaElo_ekologisempi_ruokailu

Noukitko ruokakaupassa koriin arvojesi mukaisia tuotteita? Haluatko valinnoillasi osoittaa vastuullisuutta niin itseäsi, läheisiäsi kuin ympäristöäsi kohtaan. Ekologisemmat valinnat ovat yleensä automaattisesti myös terveellisempiä, sillä ne sisältävät paljon kasviksia. En yleensä hurahda erilaisiin ruokatrendeihin, mutta nyt olen suuri ja fani ja vähän yritän saada sinutkin innostumaan. Trendikkyys helpottaa toteutusta, koska se tuo meille ekologisempia ja terveellisempiä vaihtoehtoja myös kauppoihin ja kuppiloihin.

Ympäristön huomioiva panostaa kasvisten, hedelmien ja marjojen runsaaseen käyttöön ja viljatuotteiden suosimiseen. Eläinperäisten tuotteiden, kuten lihan, lihavalmisteiden ja juustojen tuotannossa ympäristö rasittuu eniten. Näitä ei silti kokonaan tarvitse karsia lautaselta, mutta niiden käyttöä on hyvä kohtuullistaa vähitellen.

IhanaElo_ekologisempi_ruokailu3 helppoa askelta ekologisempaan ruokailuun

Mistä pitäisi aloittaa tai jatkaa? Tietoa on valtavasti ja samaan aikaan olisi kiva selvitä helpolla. Aloitetaan vaikka siitä, että meillä suomalaisilla on yksi valtava etu, jota kaikilla maailmassa ei ole. Merkittävä ilmastoteko on valita juomaksi hanasta tuleva vesi kaikkien mahdollisten vaihtoehtojen joukosta. Seuraavaksi voisi keskittyä siihen, että hankkii ruokaa sen verran kuin tarvitsee. Hävikki on suurta tuhlausta niin ekologisesti kuin taloudellisesti.

Silti yksi ekologisimmista ja terveellisimmistä valinnoistasi voisi olla tyhjien kalorien välttäminen. Ravitsemuksen kannalta turhien elintarvikkeiden kuten makeisten, virvoitusjuomien, alkoholin ja perunalastujen käyttö tuo oman lisänsä ilmastopäästöihin. Niiden käyttöä vähentämällä voi keventää sekä ilmastotaakkaa että omaa painoa. Samalla säästyy rahaa, sillä näihin elintarvikkeisiin voi kulua jopa 40 prosenttia ruokakuluista.

Ekologisten ruokavalintojen muistilista

Oletko valmis tekemään enemmän? Onko sinun vuoden 2019 trendisi askeltaa tai suorastaa loikkia kohti ekologisempaa ja terveellisempää ruokailua? Tässä muistilista avuksesi:

 1. Juo hanavettä
 2. Älä heitä ruokaa roskiin! Syö lautanen tyhjäksi, älä osta enempää ruokaa kuin kulutat.
 3. Jätä tyhjät kalorit kauppaan. Et tarvitse makeisia, virvoitusjuomia, alkoholia tai perunalastuja.
 4. Käytä enemmän kasviperäisiä tuotteita, vähennä lihan ja muiden eläinperäisten tuotteiden käyttöä.
 5. Pidä viikossa ainakin yksi kasvisruokapäivä ja jätä pihvit ja juustot juhlahetkiin.
 6. Kasviksista suosi avomaalla kasvatettuja ja vältä talvella kasvihuoneissa kasvatettuja ja kaukaa tuotuja.
 7. Suosi perunaa ja erilaisia viljatuotteita, vältä riisiä.
 8. Suosi luomutuotteita.
 9. IhanaElo_ekologisempi_ruokailuSuosi luonnonkalaa, kauden marjoja ja sieniä.
 10. Suosi sesonkikasviksia, mutta malta odottaa kauden oikeaa alkua.
 11. Vältä pakasteita.
 12. Suosi mahdollisimman vähän pakattuja elintarvikkeita ja isoja pakkauksia.
 13. Valmista enemmän ruokaa kerralla ja lämmitä mikroaaltouunissa
 14. Suunnittele kauppamatkat huolellisesti, kulje kauppamatkat jalan, polkupyörällä tai joukkoliikennettä käyttäen. Autoa käytettäessä osta ruokaa kerralla riittävästi.
 15. Lajittele biojäte.

Montako kohtaa on jo hanskassa? Mikä nousi seuraavaksi toimintasuunnitelmaasi? Kirjoitithan sen itsellesi? Mitä toteuttaminen vaatii? Tarvitsetko siihen apua tai muiden tukea? Milloin aloitat? Mitä voit tehdä asian eteen jo tänään?

Toimintamallien muutokset vaativat sitoutumista ja toistoja. Joku on tutkinut, että kolme viikkoa uudella tavalla tekisi muutoksesta pysyvän. Ehdotankin, että poimit yhden asian kerrallaan ja maltat harjoitella sinnikkäästi. Palaa listaan uudelleen ja jatka seuraavasta, kun tilaa uuden harjoittelulle jälleen löytyy.

IhanaElo-hyvinvointivalmennukset pohjautuvat suomalaisiin ravitsemussuosituksiin ja UKK-instituutin liikuntasuosituksiin. Väitän niiden vahvasti tukevan ekologisempia ja terveellisempiä valintoja osana arkea. Hyvinvointia on myös säilyttää kohtuullisuus ja yksinkertaisuus ruokailuun liittyvissä valinnoissa. Mikä on sinulle riittävää, jotta voit elää tervettä ja mukavaa elämää arvojesi mukaisesti?

Ihanaa eloa sinulle, Alisa

5 vinkkiä kestävään painonhallintaan

IhanaElo_kestava_painonhallinta

Laihduttaminen on ihan syvältä. En siis todellakaan suorita enää yhtään dieettiä! Kerro, miten tällä kertaa onnistuisin ja ilman stressiä! Näiden ajatusten ja tunnelmien äärellä olemme usein valmennusten alkaessa. Vannomme yhdessä, että laihduttaminen loppui tähän – sillä on terveydelle myös epäsuotuisia vaikutuksia. Sen sijaan IhanaElo-hyvinvointivalmennus on myös matka kestävään painonhallintaan – juuri sinulle sopivaan, joka ei ole liikaa tai liian vähän. Halaa itseäsi ja taputa olkapäälle – ihan oikeasti tee niin! Olet huipputyyppi juuri sellaisena kuin olet tänään. Halusi voida vielä paremmin kertoo minulle siitä, että arvostat itseäsi ja omaa terveyttäsi. Haluan siksi jakaa sinulle vinkit kestävään, terveempään elämään. Painonhallinta on sitä, että sinulla on hyvä olo kehossasi ja jaksat tehdä sinun elämäsi tärkeitä ja merkityksellisiä asioita nauttien. Näitä vinkkejä käytämme apuna IhanaElo-hyvinvointimatkalla ja toivon niiden olevan hyödyksi sinullekin.

IhanaElo_kestava_painonhallinta5 vinkkiä kestävään painonhallintaan
 1. Säännöllinen ateriarytmi
 2. Paljon kasviksia
 3. Hyviä rasvoja ja riittävästi proteiinia
 4. Aktiivisuutta elämään
 5. Arvosta untasi

Säännöllinen ateriarytmi pitää verensokerin tasaisena ja hillitsee näläntunnetta sekä suojaa hampaitakin reikiintymiseltä. Ateriarytmi auttaa syömään kohtuullisesti yksittäisillä aterioilla ja vähentää houkutusta napostella ja ahmia ruokaa. Tärkeintä on huolehtia päivän kolmesta pääateriasta eli aamiaisesta, lounaasta ja päivällisestä. Tämän lisäksi useimmat meistä tarvitsevat 1-2 välipalaa ja/tai iltapalan.

Juureksia, vihanneksia, marjoja ja hedelmiä sekä sieniä tulisi nauttia vähin­tään 500 g päivässä eli noin 5–6 annosta – mieluiten vielä enemmän! Yksi annos tarkoittaa yhtä keskikokoista hedelmää, 1 desilitraa marjoja tai 1,5 desilitraa salaattia tai raastetta. Tästä määrästä marjoja ja hedel­miä olisi hyvä olla noin puolet ja loput juureksia ja vihanneksia. Näistä osa olisi hyvä nauttia kypsentämättöminä ja osa käyttää ruokien raaka-aineina. Kasvikset, marjat ja hedelmät sisältävät runsaasti kuitua, vitamiineja ja kivennäisaineita sekä muita hyödyllisiä yhdisteitä. Palkokasvit eli pavut, linssit ja herneet puolestaan sisältävät melko paljon proteiinia, ja ne toimivat hyvänä proteiininlähteenä ruokavaliossa niin seka- kuin kasvissyöjille. Kasviperäinen proteiini on myös ympäristöystävällinen valinta.

IhanaElo_kestava_painonhallintaVälttämättömillä rasvahapoilla on tärkeä tehtävä solukalvojen rakenneosina vaikuttaen mm. hermoston, verisuoniston, silmän verkkokalvon ja aivojen toimintaan. Hyviä rasvoja kuten oliivi- ja rypsiöljy, avokado, pähkinät, mantelit ja siemenet tulisi nauttia 4-6 rkl/pv.

Proteiinien tehtävä on toimia elimistön rakennusaineena, pieni osa käytetään energiana. Nyrkkisääntö on pääaterioilla syödä oman kämmenen verran proteiinia. Proteiinilähteitä ovat mm. hapanmaitotuotteet, juusto, rahka ja raejuusto, kalat ja äyriäiset, kana, kalkkuna ja muu liha, munat, pavut, linssit ja herneet, pähkinät, siemenet ja mantelit sekä sienet ja levät.

Liikkeelle lähtö ja pienikin aktiivisuus pitävät mielen ja kehon virkeämpänä. Istumisen vähentäminen ja seisoen tehtävien askareiden lisääminen edistää kestävää painonhallintaa tehokkaammin kuin liikuntaharjoittelu. Kaikkein tärkeintä on siis elää aktiivista elämää, jossa touhutaan mukavia juttuja. Toki itselle mieleisen liikuntaharrastuksen löytyminen edistää osaltaan sekä terveyttä että hyvinvointia ja toimii erinomaisena ennaltaehkäisevänä suojana useille sairauksille.

Vaali ja arvosta untasi. Uni ehkäisee stressiä, ylläpitää vastustuskykyä ja torjuu sairauksia. Uni ylläpitää aineenvaihdunnan ja hormonitoiminnan tasapainoa sekä palauttaa henkisen voiman ja vireyden. Uni myös auttaa käsittelemään tunteita ja ylläpitää muistin ja oppimisen edellytyksiä. Vastaavasti useat univajeeseen liittyvistä muutoksista elimistön toiminnassa edistävät rasvan varastoitumista rasvakudokseen ja siten siis altistavat lihomiselle ja lihavuuden liitännäissairauksille.

IhanaElo_hyvinvointiohjaajaEtsi itsellesi tsemppari

Osa meistä löytää itsenäisesti reitin terveellisten elämäntapojen äärelle. Jollekin toimii verkkokurssi, jota seurata. Väitän, että useimmat meistä kaipaavat lisäksi muiden tukea. Tsemppariksi voi löytyä ystävä, työterveyshoitaja, painonhallintaryhmä tai ihana ikioma ohjaaja tai valmentaja. IhanaElo-hyvinvointiohjaajat ovat näiden asioiden ja erityisesti tsemppaamisen ja rinnallaelämisen ammattilaisia. Uskon, että parhaisiin tuloksiin pääsemme valmennuksen aikana syntyvien omien oivallustesi kautta. Siksi minä ja muut IhanaElo-ohjaajat haluavat auttaa sinut matkasi alkuun tarjoamalla turvallisen ympäristön sinulle sopivankokoisten, konkreettisten muutosten tekemiseen askel kerrallaan. Kuljemme sinun vauhdillasi eteenpäin, sinun vahvuuksiasi hyödyntäen.

Startti Ihanaan Eloon -kurssi on mahdollisuutesi lähteä lempeästi liikkeelle ja voit iltojen aikana miettiä, tukisiko IhanaElo-hyvinvointivalmennus (4kk) matkaasi kohti kestävämpää elämänmuutosta. Hyvästä olostasi pääsevät nauttimaan sinun lisäksesi koko lähipiirisi.

Osta heti omasi

Tai haluaisitko sittenkin oman hyvinvointimatkasi lisäksi kouluttautua IhanaElo-hyvinvointiohjaajaksi? Seuraava ohjaajakurssi alkaa 27.3.2019 ja sisältää myös ikioman hyvinvointimatkasi. Juttelen mielelläni lisää koulutuksesta ja sen sisällöstä. Soita 045 126 1100 tai lähetä sähköpostia alisa@ihanaelo.fi.

Ihanaa eloa sinulle toivoen, Alisa

Mitä minulle kuuluu?

IhanaElo_hyvinvoiva_keho

Milloin olet viimeksi kysynyt itseltäsi: ”Mitä minulle kuuluu tänään?” Yksinäisyyskeskustelun rinnalla houkuttelemme kysymään toisiltamme kuulumisia ja olemaan aidosti läsnä kuullaksemme vastauksen. Meistä jokainen haluaa tulla nähdyksi ja kuulluksi. Meistä jokainen tarvitsee kokemuksen olla hyväksytty ja arvokas. Mutta hyväksytkö ja arvostatko itseäsi?

Mitä minulle kuuluu tänään? Miltä minusta tuntuu? Missä se tunne tuntuu? Hyväksynkö tunteeni ja itseni? Tulenko itse itselleni kuulluksi ja nähdyksi? Pysähdynkö kuulemaan, mitä haluan ja tarvitsen? Katsonko itseäni silmiin? Juttelenko itselleni myötätuntoisesti?

Antaudu tunteillesi

Maaret Kallio kirjoitti Helsingin Sanomien kolumnissa siitä, miten meistä lähes jokainen kohtaa elämänsä aikana järkyttäviä tapahtumia. Osa meistä lamaantuu ja osalla on suomalaista sisua ja sinnikkyyttä lähteä tarpomaan askel kerrallaan vaikka läpi harmaan kiven. Toipumisen kannalta olennaista olisi selviytymisen sijaan kuitenkin antautua surulle. Maaretin sanoin:

IhanaElo_mita_minulle_kuuluuSelviytyminen on eri asia kuin toipuminen. Kun jättäytyy vain pärjäämään, ei ehkä jää tuleen makaamaan, mutta piilottaa sen pinnan alle kytemään. Kun suostuu surulle ja toipumiselle, luo tilaa myös särkymiselle ja uudelleen rakentumiselle.

Elämä ja eläminen on tunteikasta. Tunteet ovat aitoja ja hyvin henkilökohtaisia. Joskus tunteet myrskyävät, toisinaan kutkuttavat ja joskus vain piipahtavat ohikiitävän hetken kasvoilla, rintakehällä tai vatsassa. Emme voi määräillä omia tai toistemme tunteita. Voimme kuitenkin opetella suhtautumaan tunteikkaisiin hetkiimme havainnoiden ja hyväksyen.

Kohtaa itsesi ja ota apu vastaan

Mitä tämä tilanne saa minut tuntemaan? Miten se tuntuu kehossani? Pieni hetki avoimelle ihmettelylle ja muutama syvä hengitys leikkaavat tunteen jyrkimmät piirteet ja auttavat tutkimaan tilannetta hieman rauhallisemmin ja myötätuntoisemmin. Sen sijaan, että hyökkäät tai lamaannut, voitkin huomata tunteen kertovan sinulle jostakin aivan muusta tarpeesta. Oletko väsynyt ja siksi pinna kiristyy? Onko kiukun takana sittenkin nälkä? Harmistutko, koska sinulle osoitetut sanat muistuttavat lapsuudessa koetusta epäonnistumisen tunteesta? Onko sisälläsi suru, joka kaivautuu esiin pysähtyessäsi kuulemaan hiljaisuutta? Ovatko juhlapyhät se hetki, joilloin sisältäsi kumpuaa kaipuu johonkin, mitä sinulla on ollut tai mitä haluaisit sinulla olevan?

Opettelethan kysymään itseltäsi: ”Mitä minulle kuuluu tänään?” Maltathan kuunnella vastauksen ja kohdata sen herättämät tunteet. Kaipaatko tänään tunteiden kohtaamisessa hyväksyvää halausta tai riemukasta onnellisuuden tanssia? Mitä, jos oikeasti halaisit ja tanssisit? Rakasta ja arvosta itseäsi. Sinä itse olet sinun tärkein ihmissuhteesi. Pärjäämisen sijaan opettelethan pyytämään ja ottamaan apua vastaan. Surusta toipuva tarvitsee toisia tuekseen. Onnesta melkein halkeavaa helpottaa hetken jakaminen. Innostu, hihku, halaa ja itke. Tunteita mahtuu maailmaan. Elämä on elämistä – ei sinnittelyä ja suorittamista varten.

Entä, mitä minulle itselleni kuuluu tänään? Kiitos, kun kysyit ja haluat oikeasti tietää. Tänään oloni on rauhallinen. Kun saan istua sohvalla kirjoittelemassa ilman aikataulua, hengitykseni tuntuu levolliselta, hartiat asettuvat rennosti molemmin puolin päätä ja mieli keskittyy tähän hetkeen. Rakkaiden läsnäolo talossa tuntuu lämpönä rinnassa. Peppu vähän puutuu, mutta vien sen kohta jumppaan. Elo tuntuu ihanalta.

Ihanaa joulun aikaa sinulle, Alisa

Kaipaatko hyväksyntää ilman ehtoja?

IhanaElo_rakkautta_ilman_ehtoja

Pimeys painaa mieltä. Työkiireet ja maailman valmiiksi saaminen ennen joulua vievät yöunet. Joulu pukkaa päälle väkisin, vaikka valmistelut ovat aivan kesken. Kaipaatko hetken hengähdystaukoa, hyväksyntää, tukea ja kuuntelua ilman ehtoja? Etsitkö silloin lähelle puolisosi tai ystäväsi? Vai onko vilpittömin ja aina sinulle hetken löytävä tukijasi  sittenkin ikioma koirasi, joka juoksee aina iloisena sinua ovelle vastaan? Tai kissasi, joka kieppuu jaloissasi niin kauan, että maltat istua silittelemään ja kertomaan päivän kuulumiset? Lemmikki ei arvostele, vaan antaa ihmisen olla sellainen kuin hän on. Lemmikki tuo arkeen rytmiä ja iloa sekä usein mahdollisuuksia kanssakäymiseen muiden ihmisten kanssa. Lemmikin ympäriltä löytyy aina tarinoita jaettavaksi. Lemmikki toimii monella tapaa hyvinvoinnin tukena.

Meidän lapsuuden perheeseen ei hankittu koiraa, kissaa, pupua tai hamsteria allergioiden vuoksi. Sen sijaan yhtenä ikimuistoisena kesänä meillä oli mökillä saaressa neljä pässiä. Urho, Ahti, Ville ja Vilpertti kulkivat vapaana viikot ja meidän ajaessa moottoriveneellä rantaan, kopsuttelivat neljät askeleet laiturille saakka vastaan. Pässit olivat meidän lasten mielestä kaikessa läheisyyden kaipuussaan aivan ihania. Pää työntyi kainaloon rapsutettavaksi, kun istahti portaille. Myönnän kyllä, että sen kesän pullaviipaleille löytyi myös innokkaita jakajia ja läheisyys oli sitäkin intensiivisempää. Kun Ville pienimpänä kadotti lauman, tuli se pyytämään meitä apuun. Joskus yritimme leikkiä paimenia, mutta saari oli jo aivan liian tuttu pässeillemme. He kulkivat omia reittejään ja pääasiassa märehtivät mökin ja erityisesti pihapöydän ympärillä. Äiti ei ollut aivan yhtä ihastuksissaan pässien papanoista (niitä oli kaikkialla) ja kärpäsparvesta lounaan ympärillä.


IhanaElo_lemmikki_luo_hyvinvointiaLemmikki edistää kehon ja mielen hyvinvointia

Tutkimuksissa on todettu koskettamisen vaikuttavan ihmisen hyvinvointiin lukuisilla eri tavoilla. Tarve koskettaa on meille ihmisille hyvin primitiivistä. Koskettaminen vapauttaa elimistössämme kemiallisen mielihyvä ”coctailin”, jonka vaikutukset ulottuvat meihin kokonaisvaltaisesti. Pysähdy seuraavan kerran rapsutellessasi karvaista lemmikkiä ja havainnoi omaa kehoasi tuntiessasi lemmikin lämmön ja hengityksen rytmin. Mitä tapahtuu sydämesi sykkeelle? Minkälaisena tunteena ja missä päin kehoa kosketus tuntuu? Ja tietenkin karvattoman lemmikin koskettaminen ja sylissä pitäminen saa tuntua yhtä tärkeältä – mikäli se vain eläimen terveyden kannalta on hyväksi.

Meidän jokaisen hyvinvoinnille on tärkeää syödä, liikkua ja nukkua säännöllisessä rytmissä. Nykyisin se tuntuu monille olevan haaste. Katsopa vaikka kuvajaistasi peilistä ja kerro tuleeko päivittäin (myös viikonloppuna) huolehdittua säännöllisesti aamiaisesta, lounaasta ja päivällisestä sekä sinun tarvitsemistasi välipaloista. Maltatko mennä joka päivä samoihin aikoihin nukkumaan ja heräillä myös virkeänä sinulle riittävän yöunen jälkeen? Iltojen pimetessä ja sateiden tiheentyessä ainakin minulle tuottaa haasteita ulos lähteminen. Tässä kohtaa erityisesti koirat tukevat omistajiensa hyvinvointia rytmittämällä myös päivittäistä ulkoilua. Kun kävelyretki on vielä mahdollista suunnata luontoon, fyysisen hyvinvoinnin lisäksi mieli palautuu arjen tohinoista. 

IhanaElo_koira_tukee
Lemmikki opettaa läsnäoloa

Oma kokemukseni lemmikeistä on hyvin lyhyt, mutta hurjan rakas. Tätä blogia kirjoitellessani olen uuden ihanuuden äärellä, kun meillä on suloinen Lilo yökylässä. Lilo rakastaa rapsutuksia ja osaa sujuvasti vinkata, että niille olisi tarve. Oikein hämmennyin, miten pitkään maltoin istua sohvalla Lilo sylissä ja keskittyä vain selittelemään, rapsuttelemaan ja tuntemaan karhean kielen nuolaisut. Tämän päivän läsnäoloharjoitus oli erityisen hellyyttävä ja tärkeä meille kummallekin. Lemmikki on sylissäsi tai vierelläsi täysillä juuri siinä hetkessä. Olet hänen huomionsa keskipiste ja tärkeän ainutlaatuinen juuri sellaisena kuin olet.

Siirrämme Lilon kanssa katseemme ulos ja joulukuun sää näyttää kirkkaalta ja houkuttelevalta. Lilo on luvannut viedä minut tutkimusretkelle metsään kunhan vain maltan irroittaa sormet näppäimistöltä. Tätä tilaisuutta en ajatellut hukata.

Toisaalta ei aina tarvitse olla omaa lemmikkiä päästäkseen eläimen tarjoilevan hyvinvoinnin äärelle. Hyödynnä naapurin koirien kanssa reippailevan rouvan seura ja ehdota viikoittaista yhteistä koiralenkkiä. Tutustu lähiseutusi kissakahvilaan tai vaikka koiraterapian mahdollisuuteen. Pelkällä lemmikin läsnäololla on tutkitusti hyvinvointia edistäviä vaikutuksia, mutta esim. koira-avusteisella kuntoutus- ja kasvatustyöllä voidaan saavuttaa paljon enemmän. Annathan kosketukselle mahdollisuus ja ole läsnä tavatessasi niin ihmisiä kuin eläinkavereita. Meistä jokainen haluaa tulla nähdyksi, kuulluksi ja kosketetuksi. Halataan, paijataan ja rapsutellaan toisiamme.

Jos kaipaat sittenkin vierellesi ihmistä rinnallakulkijaksi, ethän unohda IhanaElo-hyvinvointiohjaajien olevan maailman parhaita sinun elämällesi tärkeiden muutosten tsemppareita. Lähden enemmän kuin mielelläni mukaan sinun hyvinvointimatkallesi – tueksi, kuulijaksi ja oivalluttajaksi tai vinkkaan lähempänä sinua olevasta IhanaElo-ohjaajasta.  

IhanaElo-hyvinvointivalmennukset ja joulun ihanaa eloa tuovat lahjakortit nyt myynnissä! Paras lahja sinulle ja läheisellesi on investointi omaan aikaan ja hyvinvointiin. Hyvästä olostasi pääsevät nauttimaan sinun lisäksesi koko lähipiirisi. Osta heti omasi

Ihanaa eloa ja läsnäolevaa joulun odotusta sinulle, Alisa ja Lilo

Unelmatyö hyvinvointiohjaajana

IhanaElo_ohjaajakoulutus

IhanaElo-hyvinvointiohjaajan koulutus on otettu avoimin sylin ja lämmöllä vastaan. Moni meistä haluaisi voida paremmin ja nauttia elämästä vielä vähän enemmän. Moni haluaisi rakentaa unelmatyönsä laaja-alaisesti hyvinvoinnin ympärille, jotta voisi paremmin tukea myös asiakkaitaan kohti kestävää, tervettä elämänmuutosta. Filosofi Frank Martelan kiteytys elämän tarkoituksesta kuvaa mielestäni huikean hienosti, miksi hyvinvoinnin parissa työskentely on niin monen unelmatyö.  

Elämän merkitys on tehdä itselleen merkityksellisiä asioita siten, että tekee itsestään merkityksellisen muille ihmisille. – Frank Martela

Mitä sitten tarkoittaa hyvinvointiohjaaja? Mitä ohjaaja tekee ja missä hän työskentelee? Olen koonnut sinulle 5 tärkeintä hyvinvointiohjaajan tehtävää ja 10 mahdollista hyvinvointiohjaajan työpaikkaa. Muista, että vain mielikuvitus on rajana. Jokainen meistä haluaa tulla kohdatuksi ja tsempatuksi elämänmuutosten äärellä.

IhanaElo_hyvinvointiohjaaja5 tärkeintä hyvinvointiohjaajan tehtävää
 1. Läsnäolo ja kiireettömyys asiakkaan kohtaamisessa. Yhteiseen hetkeen pysähtyminen keskittyen.
 2. Kuuntelu ja kuuleminen. Läsnäoleva ohjaaja kuuntelee nekin sanat, jotka jäävät sanomatta. Yhteisessä hetkessä asiakas puhuu, ohjaaja kysyy ja kannustaa.
 3. Kunnioittaminen ja luottaminen. Hyvinvointivalmennuksessa askellamme ravitsemuksen, aktiivisuuden, palautumisen ja muiden ennalta suunniteltujen aiheiden äärellä. Asiakkaan ikiomat oivallukset vievät häntä kuitenkin parhaiten eteenpäin. Hän on oman elämänsä paras asiantuntija.
 4. Kannustaminen ja rinnallakulkeminen. Jokainen pieni askel on askel kohti ihanampaa eloa. Hyvinvointiohjaaja auttaa näkemään onnistumiset ja tukee asiakkaan vahvuuksia lisäten luottamusta hänen omiin unelmiinsa.
 5. Kysyminen ja ajatteluttaminen. Ohjaajan avoimen neutraaleilla kysymyksillä luodaan mahdollisuuksia nähdä asioita useammalta kulmalta. Sopivasti kysymyksiä antaa ajattelemisen aihetta, muttei vie tilaa oivalluksilta.

 

IhanaElo_hyvinvointimatka_Italiaan10 hyvinvointiohjaajan työpaikkaa
 1. Oma koti: asiakkaan kohtaaminen fyysisesti, skypellä ja puhelimella
 2. Asiakkaan työpaikka: yksilöohjaukset, ryhmävalmennus, tyky-päivät, tuki työnohjaukselle
 3. Asiakkaan koti: yksilöohjaukset
 4. Kauneushoitola tai muu hoitola: asiakkaan kokonaishyvinvointia tukevat palvelut
 5. Hieroja ja fysioterapeutti: asiakkaan kokonaishyvinvointia tukevat palvelut
 6. Koulu: työyhteisö, oppilaiden iltapäivätoiminta
 7. Hoitolaitokset: Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan toimijoita tukevat palvelut
 8. Ystävien tapaamiset
 9. Kurssit, viikonloput, hyvinvointihetket
 10. Koko maailma – kurkkaa heti Hyvinvointimatka Italiaan

IhanaElo-ohjaaja voi valmistuttuaan käyttää myös nimikettä LovelyLife Coach. Kysymys kuuluu enemmänkin, missä haluaisit työskennellä? Maailman on auki sinulle. Hyvinvointia ja rinnallakulkemista tarvitaan kaikkialla. Kestävästä elämänmuutoksesta haaveileva kaipaa tuekseen aitoa kohtaamista ja hänen oman elämänsä äärelle pysähtymistä.

Saijan sanoin vielä tunnelmia IhanaElo-ohjaajakoulutuksen ääreltä:

IhanaElo -ohjaajakoulutuksessa on päässyt pysähtymään itsensä äärelle, asettamaan oman hyvinvoinnin etusijalle, mikä on tuonut rutkasti lisää energiaa arkeen. Koulutus on kehittänyt omaa ajattelua tietoisemmaksi ja antanut rohkeutta tehdä valintoja hyvinvointi edellä. Opintokokonaisuus on monipuolinen, joustava ja Alisa ihana rinnallakulkija. Lämmin suositus kaikille ihanammasta elosta haaveileville ja hyvinvoinnista kiinnostuneille. 😍 – Saija

Viikon vinkit

Tammikuun ohjaajakoulutukseen ilmoittauminen päättyy 19.12.2018 – lähetä viestisi heti tänään alisa@ihanaelo.fi tai soita 045 126 1100.

Ihanaa Eloa Italiassa -hyvinvointimatka toteutuu 19. – 23.9.2019  Ihastu ja varaa paikkasi

Joulun ihanaa eloa tuovat lahjakortit nyt myynnissä – kaikista ostoksistasi saat ladattua heti lahjakortin läheisellesi!  Osta heti omasi

Ihanaa eloa alkavaan talveesi, Alisa

Opi pitämään omat rajasi

IhanaElo_pidä oma rajasi

Olen tainnut muutaman kerran mainita, miten innostun ja syöksyn toteuttamaan milloin mitäkin. Nautin suunnattomasti vapaudesta viritellä, tuunata ja ideoida. Harjoittelen joka päivä pysähtymään touhuni äärelle. Nytkin olen käpertynyt omaan “pesääni” eli työhuoneen nurkkaan sängylle tyynyjen ja huopien sekaan. Minulle voisi kyllä ihan aiheesta toistaa sanoja: “Opi pitämään omat rajasi!”

Koenkin olevani jonkinlainen kokemusasiantuntija tämän aiheen äärellä. En halua riidellä – rakastan rauhaa. Toivon, että kaikkien elo olisi ihana. Kun tähän vielä lisää, että yksi vahvuuksistani on sinnikkyys, rajani taitavat välillä olla minulle kovin hämärän peitossa.Olen monta kertaa toivonut, että olisin osannut sanoa reippaammin EI. Joskus olen ehkä päättänyt sanoa, mutta lopulta olen kuullut itsesi sanovan ”no joo, eiköhän se onnistu.”

Kuulostaako tutulta? EI on yksi parhaista taikasanoista, joka kannattaa opetella. Yksi merkittävimmistä oivalluksistani on ollut, että kieltäytymällä asioista, joita en halua ja jotka eivät minua palvele, luon samalla aikaa minulle merkityksellisille ja tärkeille asioille.

Arvosta itseäsi5 vinkkiä omien rajojen harjoitteluun
 1. Arvosta itseäsi eli tarjoa itsellesi parasta. Ymmärrä, että olet tosi hyvä tyyppi ja ansaitset elämääsi hyviä asioita. Kunnioittamalla itseäsi saat samalla osaksesi kunnioitusta. Ihmiset arvostavat ihmisiä, jotka tuntevat oman arvonsa. He eivät vaivaa sinua turhanpäiten. Päinvastoin, he oppivat kohtelemaan sinua kunnioittavasti.
 2. Mieti, millaisia asioita haluat elämääsi ja mitä et. Pääsääntöisesti ihmiset haluavat elämäänsä asioita, joista nauttivat ja jotka antavat energiaa. Vastaavasti he haluavat luopua asioista, joista eivät pidä ja jotka vievät energiaa. Tiedostamalla omat rajasi, autat muitakin ymmärtämään, missä rajasi kulkevat.
 3. Pohdi, millaista elämää haluat elää ja luo itsellesi siihen sopivia tavoitteita. Valitsemalla mieleisiä asioita, sinulle ei jää aikaa epämukaviin asioihin. Elämääsi kuuluvat ihanat asiat voivat olla vaikka kirjan lukua tai kynttilän katselua höyryävän teemukin kanssa. Voit huoletta merkata nämä asiat kalenteriisi. Tällöin sinun on helpompi sanoa ”Kiitos ehdotuksestasi, mutta valitettavasti olen varattu.”
 4. Epämukavia ehdotuksia saattaa tulla joskus niin yllättäen, ettei niihin osaa varautua. Tällöin kannattaa ostaa lisäaikaa ja sanoa ”Kiitos kivasta ideasta, pohdin asiaa. Sopiiko, että palaan asiaan myöhemmin?” Näin ehdit rauhassa pohtimaan vastaustasi ja kertoa kieltäytymisestäsi kauniisti myöhemmin.
 5. Kieltäytymistä oppii parhaiten harjoittelemalla sitä käytännössä, mutta sitä voi harjoitella myös etukäteen. Kuvittele, että keskustelet jonkun henkilön kanssa. Luo mielikuvissasi onnistunut dialogi, jossa kiität ehdotuksesta ja kerrot kauniisti, että valitettavasti sinä et voi tällä kertaa auttaa asiassa. Harjoittelmalla tarpeeksi monta kertaa, voitat pelkosi ja onnistumisen mahdollisuutesi paranevat.

IhmissuhteetOmasta hyvinvoinnista huolehtivat rajat eivät tarkoita, että olisit rajoittunut tai jyrkkä. Ne ovat sinun mahdollisuutesi muokata elostasi ihanampaa. Rajoja on hyvä asettaa niin tekemiseen kuin ihmissuhteisiin. Läheiset ihmissuhteet ovat yksi onnellisuuden ja hyvinvoinnin tärkeimmistä elementeistä ja samaan aikaa voivat ihmissuhteet olla myös suurimpia energiasyöppöjämme. IhanaElo-hyvinvointiohjaajan koulutuksessa pysähdymme energiaa elämään tuovien ja vievien aiheiden äärelle, hyödynnämme vahvuuksiamme ja harjoittelemme itsemyötätuntoa. Samat elementit kietoutuvat lujan lempeästi eteneviin IhanaElo-hyvinvointivalmennuksiin, hyvinvointiviikonloppuihin ja kursseille. Ihminen on upea kokonaisuus ja hyvinvointi mieletön tutkimusmatka. Opi arvostamaan itseäsi ja pitämään rajasi, niin annat itsellesi mahdollisuuden nauttia elämästäsi vielä enemmän.

Viikon vinkit

Tammikuun ohjaajakoulutukseen tulee ilmoittautua viimeistään 19.12.2018 – lähetä viestisi heti tänään alisa@ihanaelo.fi

Joulun ihanaa eloa tuovat lahjakortit nyt myynnissä!   Osta heti omasi

Ja vain sinulle paljastan jo salaisuuden, että tonttu Elo Ihanainen esittäytyy tänään. Hän jakaa hyvinvointivinkkejä kaikkina parillisina joulukuun päivinä aina jouluun saakka! Seuraa Elo Ihanaista Facebookissa @ihanaelo tai suoraan IhanaElon Youtube-kanavalla

Ihanaa eloa sinulle, Alisa

 

5 vinkkiä kiireen kesyttämiseen

5 vinkkiä kiireen kesyttämiseen

Ahdistaako kiire? Tuleeko joulu tänäkin vuonna liian nopeasti? Pitääkö teidänkin työpaikalla saada hommat pakettiin ja rusetti päälle ennen lomalle lähtöä? Lähettävätkö asiakkaat joulukorttien sijaan sähköpostin täyteen viime hetken nakkeja? Täyttyvätkö illat glögeistä ja lasten joulujuhlista? Onko juuri se lelulehden tärkein unelma loppunut kaikista kaupoista ja joulukorttien lähettäminen tuntuu tänä vuonna poikkeuksellisen ahdistavalta?

Oletko koskaan ajatellut, että täysi kalenteri antaa turvallisuuden tunteen? Minut tämä ajatus pysäytti. Onko kalenterin oltava täysi, jotta tunnen itseni tarpeelliseksi? Kertooko se siitä, että autan muita ja edistän asioita eli olen tärkeä? Antaako täysi kalenteri luvan olla pysähtymättä. Tiedän kyllä omasta kokemuksesta, että pysähtyminen on tosi vaikeaa. Juoksenko täyden kalenterin avulla karkuun sitä, ettei elämäni kaikki palaset ole ihan kohdallaan? Estääkö kalenterin tukkoisuus kohtaamasta läheisiä, joiden kanssa homma hiertää? Pääsetkö karkuun jopa omia tunteitasi, kun ei vain ole aikaa aistia kehon ja mielen viestejä?

Please – hengitä! Ole rohkea ja käperry hetkeksi sohvan kulmaan huovan alle. Ota kämmenten väliin kuppi höyryävää teetä. Puhaltele höyryjä teekupin päältä ja samalla kehostasi – hiljalleen ja hyväksyen. Anna väsymykselle ja ahdistukselle lupa tuntua. Ota tunteet vastaan sellaisina kuin ne tuntuvat. Ne ovat sinun aitoja tunteitasi. Ei niitä tarvitse pelätä tai paeta. Sano tunteillesi yksi kerrallaan: “Hyväksyn sinut sellaisena kuin olet.” Tunteella on merkitys ja jos kuuntelet tarkkaan se voi kertoa sinulle, miksi on siinä juuri nyt. Kiitä tunnetta viestistä ja anna sen mennä. Sinun ei tarvitse jäädä tämän tunteen pauloihin. Jonossa on monta uutta, kun annat niille tilaa ja vapauden tulla.

Kesytä kiireesi, tyhjennä kalenteria5 vinkkiä kiireen kesyttämiseen
 1. Hengitä syvään muutama piiiiiiitkä minuutti. Huomaat, miten päivä kerrallaan olet enemmän läsnä tässä ja nyt. Oma tärkeä aika ei vaadikaan aina tuntien irrottautumista. Alla sinulle ihan konkreettinen ohje – tulosta vaikka jääkaapin oveen, jottei unohdu.
 2. Ryhmittele työtehtäväsi tärkeisiin ja kiireellisiin, tärkeisiin ja ei kiireellisiin, ei tärkeisiin ja kiireellisiin (suhtaudu tähänkin ryhmään kriittisesti – ovatko tehtävät aivan välttämättömiä) ja ei tärkeisiin eikä kiireellisiin. Aloita päiväsi aina ensimmäisestä ryhmästä ja pyri saamaan tehtäviä valmiiksi ilman keskeytyksiä. Pahimpia energiasyöppöjä ovat usein ne ns. kiireelliset, jotka eivät lopulta ole tärkeitä – osa ehkä aivan turhia.
 3. Katsele kalenteriasi hetken kriittisesti. Tuoko läsnäolosi lisäarvoa kaikkiin niihin tapaamisiin, jotka siellä lukevat? Luota kollegoihin ja läheisiin – sinun ei tarvitse olla itse kaikkialla.
 4. Riittäisikö tänä jouluna vain muutama paketti ja sen sijaan tekisitte yhdessä kivoja juttuja niin jouluna kuin ympäri vuoden? Olisiko vaikka joka perjantai sellainen, että lapset saavat valita iltaohjelman? Jäisikö niistä hetkistä lopulta enemmän muistoja kuin pakettivyörystä?
 5. Unohda joulukortit ja tee jouluvideo (juuri se spontaani ja sinun näköisesi on kaikkein paras!) jakoon someen.  
Pysähdy ja hengitäSyvähengityksen ohje
 1. Tarkkaile ensin omien lihasten vireyttä, rentoutuneisuutta ja jännittyneisyyttä.
 2. Asetu pitkällesi, seiso rentoutuneesti suorana tai istu suorana pää pystyssä. Ilma tarvitsee suoran kulkutien.
 3. Aseta käsi pallean päälle rintakehän alle tai vatsalle.
 4. Tyhjennän keuhkosi syvällä uloshengityksellä.
 5. Hengitä sisään hitaasti, tasaisesti ja syvään nenän kautta niin, että myös pallea osallistuu hengitykseen. Kun hengität pallealla, myös käsi kohoilee. Voit laskea esim. viiteen.
 6. Hengitä ulos rauhallisesti ja tasaisesti hieman pidempään kuin hengitit sisään.
 7. Pidä pieni tauko sisään- ja uloshengitysten välissä.
 8. Harjoittele, vain hyvin harjoitellun taidon voi ottaa käyttöön tarvittaessa.

Hengitysharjoituksia voi tehdä missä tahansa muiden huomaamatta. Laitathan kalenteriin muistutuksen hengähdyshetkestä ihan jokaiselle päivälle! Tämä rutiini tukee huikeasti hyvinvointiasi.

Jos kuitenkin sinä tai läheisesi tuntee tarpeen arjen irtiottoon, olet sydämellisesti tervetullut IhanaElo-viikonloppuihin päiväksi tai kahdeksi. Saat varattua paikkasi tai hankittua sellaisen läheisellesi vaikka joululahjaksi Ihanaa Eloa -verkkokaupasta.

Osta heti omasi

Ihanaa eloa ja hengähdyshetkiä sinulle, Alisa

Pursuan intoa ja ideoita

Minkälainen on sinun unelmaduunisi? Mikä saa sinut innostumaan? Mikä antaa työllesi merkityksen? Mitä erityisesti rakastat? Mitä siedät, jotta saat toteuttaa sinulle tärkeitä asioita?

En siis pysty millään tänä syksynä sanomaan, että sateet ja päivien harmaus tekisivät olon tylsäksi. Olen vaan niin täpinöissäni kaiken tekemisen äärellä. Pää pursuaa ideoita ja on ihanaa syöksyä niitä toteuttamaan yrittäjän vapaudella. Elämä on täynnä upeita kohtaamisia ja uusia juttuja, joita opetella ja lähteä kokeilemaan. Olen päästänyt intuition ja tunteet valloilleen. Olen avannut silmät, korvat ja sydämen ottamaan vastaan hetkiä ja oivalluksia, joista syntyy ihmeitä. Tunnustan, että olen kyllä avannut monta kertaa myös suuni ja tohkeissani jakanut innostustani, ideoitani ja unelmiani. Olen päättänyt olla oma itseni ja nauttia siitä! Tiedän olevani kohtelias ja huomaavainen, silti jalkoihin voi välillä jäädä joku ideavyöryni alle pyörtyvä. Ehkä hänen ei kuulukaan tulla mukaan tälle matkalle.

Tämä on minun unelmaduunini. Kouluttaessa, luennoidessa, valmentaessa ja verkostoituessa saan kohdata upeita ihmisiä ja oppia heidän ajatuksistaan ja elämästään. Saan pysähtyä kuulemaan, aistimaan ja oivaltamaan. Saan syöksyä toteuttamaan niitä juttuja, jotka tuntuvat merkityksellisiltä. Saan olla mahdollistamassa yhä useamman voivan paremmin ja nauttivan elämästään vielä vähän enemmän!

Minulla on mahdollisuus kuulla sinun ja teidän tarpeita ja lähteä kokeilemaan, miten voisin niitä parhaiten tukea. IhanaElo-hyvinvointiohjaajan koulutus on vakiinnuttamassa paikkaansa, IhanaElo-hyvinvointivalmennusta olen askeltanut useamman kerran, työyhteisöissä olen kohdannut ihmisiä luentojen ja pienryhmätyöskentelyn äärellä ja TRE-menetelmä kehollisena stressistä palautumisen välineenä on tullut tutuksi minulle ja mukana olleille. Viimeiset viikot olen intoillut seuraavan megatrendin eli aivojen hyvinvoinnin äärellä. On huikeaa olla mukana innovatiivisen BrainID-palvelun jalkauttamisessa meidän jokaisen ulottuville. Ihan oikeasti on vihdoin mahdollista saada luotettavaa tietoa siitä, miten  eletty elämä on aivoihisi vaikuttanut ja miten hyvin ne nyt toimivat. Aivoista kirjoitinkin jo kokonaan oman bloginsa Kyllä otti aivoon. Talous kuntoon -valmennukset ovat lähdössä liikkeelle ja verkkokursseja viritellään.

Mitä sitten siedän tässä unelmaduunissani? Siedän epävarmuutta. Siedän sitä, etten osaa ja tiedä kaikkea. Enkä edes pysty oppimaan kaikkea, mutta yritän kyllä monen asian kohdalla parhaani ja hihkun tyytyväisyyttä onnistuessani. Viime viikolla perustin muuten ensimmäistä kertaa verkkokaupan. Haluan auttaa sinua ja puolisoasi joulustressin partaalla ja Ihanaa eloa -verkkokaupasta löytyy nyt superekologisia, hyvinvointia edistäviä lahjoja. Miten voisit paremmin osoittaa todella välittäväsi itsestäsi ja läheisestäsi kuin antamalla itsellesi ja hänelle aikaa ja elämyksiä oman hyvinvoinnin äärelle pysähtyen? Olen jokaiseen tuotteeseen tehnyt valmiiksi ladattavan lahjakortinkin, jotta selviät muutamalla klikkauksella koko jutusta. Sydämestäni toivon, että toiveesi joulupukille on huolehtimista, läsnäoloa itsellesi ja läheisillesi sekä pieniä onnenhetkiä. Toki otan avosylin vastaan myös tilauksesi, joka sallii minun olla mukana matkallasi kohti entistä ihanampaa eloa – klikkaa vain itsesi ostoksille Ihanaa Eloa -verkkokauppaan. Kurkkaathan mitä kaikkea pursuava intoni ja ideointini on tuottanut!

Ihanaa eloa syksyysi ja jouluvalmisteluihisi toivoen, Alisa

Luon ja vapaudun

Mitä on luovuus? Jo pelkkä sana kertoo valtavasti. Sehän pitää sisällään luopumisen. Uusien asioiden löytäminen edellyttää usein ensin luopumista jostakin vanhasta ajattelumallista, toimintatavasta tai omaan mieleen iskostuneesta uskomuksesta. Samaan aikaan sana luovuus sisältää luomisen. Luovuus tuottaa aina jotakin ainutlaatuista ja uutta – onhan sanan sisällä vielä uus.  

Crealifen Marie Mikkonen kuvaa luovuutta inspiroivasti:

Minä ajattelen asiaa leikkisän mielikuvan kautta. Luovuus on kuin rakkaussuhde kahden todella erilaisen näkökulman, mielikuvituksen ja järjen, välillä. Siitä syntyy luova hierre, jossa kipinät lentävät.

Luovuuden kykyä voivat rajoittaa esimerkiksi uskomukset itsestä, tietämättömyys luovuuden käsitteistä, itsekritiikki, vaikeat kokemukset ja pelko.  

Luovuus ei ole sama asia kuin taiteellisuus. Olen itse löytänyt luovuuteni ratkaisujen ääreltä. Rakastan ratkoa haasteita pienistä käytännön asioista suurempiin elämän solmuihin. Luovuus voikin olla vaikka kekseliäisyyttä, rohkeutta kokeilla uutta, kykyä yhdistää erilaisia käsitteitä ja toimintoja ihan uudella tavalla tai vaikka hetkessä luovimista.

Miten sinun luovuutesi näkyy? Onko se sinulle kristallinkirkasta tai haluaisitko tulla mukaan etsimään sitä hassutellen, intuitiota esiin houkutellen ja erilaisia juttuja kokeillen? Luovuuteni päästyä laukalle olen alkanut haaveilemaan ryhmästä, jossa voisimme turvallisesti testailla omia rajojamme, vapaasti tunteillen avautua etsimään unelmaamme ja luoda jotakin aivan ainutlaatuista. Kun mausteeksi ripottelee vuorovaikutusta muiden ihanien heittäytyjien kanssa, en millään malttaisi odottaa aloitustamme.

Luon ja vapaudun -ryhmä kokoontuu neljä kertaa tiistaisin 15.1. – 5.2.2019 klo 18 – 19.30. Iltojen aikana tuen sinua löytämään mielesi esteitä ja alitajuntasi uskomuksia. Vapautat itseäsi luomaan haluamaasi tulevaisuutta. Aiheita ovat Luova liike, Taidetta intuitiolla, Aarteiden etsintää ja Relampaa ruokailua. Paikkana IhanaElon tilat Keravalla. Ryhmän intiimiyden ja luovuuden vapauden säilymiseksi otamme mukaan enintään kahdeksan osallistujaa. Eikä huolta, jos et pääse aina mukaan – saat itsellesi siltä kerralta lempeän ohjeistuksen toteuttaa tehtävää myös kotosalla.

Luovuuden inspiroimana 19.12.2018 mennessä ilmoittautuneet pääsevät mukaan hintaan 159 eur (sis. alv) – OVH 199 eur. Klikkaa vain itsesi verkkokauppaan ja varmista paikkasi. Alennuksen saat koodilla LUOVUUS. Tulet vain paikalle huolettomissa vaatteissa (jep – myös maalaamme) ja kaikki materiaalit ja illan teetarjoilu kuuluvat pakettiin. Olisiko tämä juuri se sinun juttusi tai mieletön  joululahja läheisellesi? Tilatessasi kurssin verkkokaupasta saat ladattua itsellesi lahjakortin kuoreen sujautettavaksi.

Anna luovuudellesi mahdollisuus – tämä voi olla se puuttunut avain hyvinvointiisi ja jumiutuneen arjen herättelyyn kohti uusia seikkailuja!

Ihanan luovaa eloa sinulle toivoen, Alisa